Att bygga hus kan enkelt sammanfattas i sju steg.

1. Första mötet

Det första mötet är viktigt. Det är nämligen då vi får höra om era drömmar, tankar och idéer som blandas med drömmar, förhoppningar och behov. Vi kommer lyssna noga och vägleda er mot det hus ni just då drömmer om.

2. Tomtbesök

Tillsammans med dig och din familj besöker vi tomten. Väl på plats får vi en bra bild av vilket hus som passar er bäst utifrån tomtens förutsättningar och era krav och önskemål. Samtidigt passar vi på och tar reda på vilka markarbeten som måste göras.

3. Val av husmodell

Nu är det dags att välja vilken modell från Norrhuset som passar din familj bäst.

4. Detaljerna

Nu börjar det riktigt roliga. Tillsammans med vår säljare går vi igenom grundläggning, uppvärmning, bad, kök, vitvaror och mycket mer. Här finns stora möjligheter till personliga val och inget är omöjligt för oss.

5. Bygglov och kontakt med myndigheter

Kontakten med banker, myndigheter och framför allt kommunen är en stor del av byggprocessen. Något som kan vara både komplicerat och tidskrävande. Därför hjälper vi gärna till med råd, tips och förmedlar viktiga kontakter. Och självklart hjälper arkitekten dig med bygglovsritningar och situationsplan.

6. Inför byggstarten

Nu är det dags att fatta de sista besluten kring själva byggnationen. Vi spikar tidplan och fastställer vilka tillval du vill ha. Ett smart tips och värdefullt tillval är att låta huset bli målat redan på fabriken – då sparar du några semesterveckor. Under denna fas bestämmer vi också inredningsdetaljerna och om du vill kan du få hjälp av vår inredningsdesigner.

Tillsammans går vi också igenom den viktiga uppföljningen och tittar på kvalitets-, miljö-, och arbetsmiljöfrågor.

7. Inflyttning

Under den gemensamma slutbesiktningen är det ”nollfelsprincipen” som gäller. Och sen är det bara att bära in möblerna i det nya huset.