Ett hönshus vi är stolta över

Nu är vi igång med hönshuset! I vintras hade vi en spännande och rolig tävling där alla hade möjlighet att vinna ett Norrhuset, kan man säga. Inte ett riktigt hus kanske, men någonting annat, lite mindre men desto mer kreativt och eget. Vinnare blev Fredrik Grandin med sitt hönshus till dottern.

Nu är vi igång! Hönshuset är så klart ritat av Peter Häggmark, MAF, som ritar våra andra husmodeller. Våra kollegor Kami har sponsrat med världens bästa plåttak och Bygma står för virket. Följ processen här på vår webbplats.

Vi tror ju på närproducerat och med närproducerat än ägg från egna höns blir det knappast. Med huset har Peter tänkt rymligt och fint. Han följer samma linje och stil som med våra andra hus. Det kommer bli fina pinnar och värpreden invändigt. Vi kommer helt enkelt bygga ett hönshus som vi är stolta över, säger André Boman på Norrhuset.

Juryns motivering löd

Ett unikt, kreativt och omtänksamt förslag med stort hjärta. Om du har lovat din dotter ett hönshus ska vi självklart se till att det blir ett hönshus av högsta kvalitet. Precis som med allt annat vi bygger så ska vi se till att göra ett hönshus som vi kan vara stolta över och som ni – och hönsen – kan vara nöjda med.