Kund: Ann-Sofi Andersson med familj
Huset: Arkitektritad villa på 182 kvm, fristående garage på 58 kvm.
Tomt: 1260 kvm, Sunderbyn, Lergärdan.

När Ann-Sofi och hennes familj skulle bygga sitt drömhus började de hos en annan hustillverkare innan de landade hos Norrhuset. Och även om processen bjöd på utmaningar trivs de alla mycket bra med det färdiga resultatet.

Det är fullt hus hos familjen Andersson. Här bor Ann-Sofi med sin man och deras fyra tonårspojkar. Därför var det viktigt att hitta något med nog många sovrum, men samtidigt utformat rätt med möjligheter till avdelningar och ett eget allrum till grabbarna. Och de bestämde sig för att utforma ett eget hus.

– Det var väl värda pengar att gå till en duktig arkitekt och få en bra skiss på precis det vi ville ha, säger Ann-Sofi.

Men att de tillslut skulle välja Norrhuset var inte klart.

– När ritningen var klar gick vi tillbaka till hustillverkaren som vi hade haft kontakt med från början. Det visade sig dock att vårt arkitektritade hus skulle bli alldeles för dyrt att bygga hos dem. Det var inte minst det separata garaget som drog iväg ordentligt. Då började vi kollade runt en vända till.

”Alla vi pratade med verkade rekommendera Norrhuset”

Ann-Sofi visste att Norrhuset hade byggt hus i området, och när de frågade runt bland husägarna samt vänner och bekanta i branschen dök Norrhuset upp flera gånger. Rekommendationerna var varma, och det var dags att ta kontakt. Idag är familjen mycket nöjda med allt från den första personliga kontakten, till byggprocessen. Att husmodellen dessutom var helt ny var inga problem.

– Vi ville ha ett riktigt hus, med riktigt trä och material som känns gediget rakt igenom. Det fick vi verkligen med Norrhuset. Den totala upplevelsen är att vi fick så mycket hus för pengarna. Vid sidan av det – kommunikationen! Eftersom företaget är litet och alla har hantverksbakgrund har det varit enkla vägar utan krångel. Vi kunde verkligen följa när vårt hus tog form.

”Jag har fått noggranna offerter på vartenda tillägg.”

När huset nu står klar är familjen Johansson mycket nöjda med upplevelsen. Och de har några tips till andra som funderar på vilka tillverkare de ska välja:

– Tänk på den totala, faktiska kostnaden för huset, inte bara prislappen på modellen. Du har en grund, men sedan tillkommer det alltid. Här har Norrhuset varit fantastiskt bra. Jag har fått noggranna offerter på vartenda tillägg. Påslagen har dessutom varit låga och fullt rimliga, lägre än vad många andra verkar lägga på. Det finns en uppriktighet och tydliga överenskommelser. Det gillar jag. Det gör hela processen trevlig, helt utan överraskningar.