Kund: Johan Breheim
Huset: Anpassad 1,5 plans villa
Tomt: Hällbacken, Etapp 5

Johan Breheim och hans familj letade hus i nästan 10 år innan de äntligen kunde flytta in i den efterlängtade drömvillan. Genom att kombinera bra delar från olika av Norrhusets husmodeller har de fått till en klockren kombination som passar familjen.

Vilka bor i huset?
Det är jag, Emma och våra tre barn.

Berätta om er väg från husplaner till själva flytten?
Först hittade vi inget hus som hade allt vi sökte. Sen fick vi inte bygga ett hus på 2 våningar på tomten så då började vi om från noll. Det blev en ganska lång resa på nästan 10 år där vi har läst på mycket. När vi hörde talas om Norrhuset gick vi på många visningar och hittade de fina detaljer vi sökte. Sen har vi helt enkelt plockat ihop godbitarna till det hus vi vill ha.

Vad var viktigt för er när ni skulle välja hus?
Vi sökte en öppen planlösning med stora ytor med en hemtrevlig känsla istället för kalt. Flexibilitet var viktigt, att kunna välja saker själva, som köket till exempel. Vi ville också känna oss omhändertagna, som viktiga kunder istället för bara en i mängden. Bra förvaring och stort garage var plus men inte avgörande.

Vad är ni mest nöjda med i ert hus?
Kaminen är väldigt lyckad. Det kan tyckas vara ett dumt val i ett nybyggt hus som är så välisolerat och redan har värme men kaminen ger verkligen hög mysfaktor. Vi gjorde en lösning på övre plan där vi fick mer boyta. André föreslog en taklutning som blev väldigt lyckad och fin.

Ni har inte bott så länge ännu men hur trivs ni?
Vi trivs toppen. Det gick snabbt att komma i ordning och vi har verkligen längtat efter att flytta in. Vi var dessutom snabba med att beställa gräs till tomten så att vi har kunnat nyttja tomten direkt.

Hur känns de olika detaljlösningarna?
Vi är väldigt nöjda, särskilt med den specialförvaring som Norrhuset byggde under trappan till oss. Vi kan ha dammsugaren inkopplad och bara dra ut den direkt för att städa. Extra uppskattat för oss som har småbarn. Walk-in-skafferiet är mycket värt att kunna gå in i. André satte in en ventil för svalka och vi har ingen golvvärme där, så det är bra temperatur.

Skulle du rekommendera Norrhuset till andra?
Definitivt! Norrhuset har skött allt jättebra. Det blir väl nästan alltid något strul under ett husbygge, förseningar eller småmissar. Kaminen vi beställde blev försenad från tillverkaren men då gick Norrhuset in och löste det ändå så att den levererades i tid. Vi har haft ett jättebra samarbete och dialog med hela teamet.

Hur upplevde ni byggprocessen?
Det blir väldigt personligt och tryggt att vara nära hela byggteamet hela vägen. Processen var otroligt smidig och med hög service. Ingenting kändes omöjligt och det var en stor trygghet för oss. Vi fick komma och titta under bygget, vara nyfikna och se vad som hände när vi ville.

Några råd till husköpare?
Titta på detaljlösningarna, det är där du ser skillnaderna. Till exempel lister eller konstiga tapetskarvar och sånt. Åk runt på visningar, titta på detaljfinishen och jämför. Det är i verkligheten sånt syns, inte genom att läsa och titta på skisser.