Kund: Johan Breheim med familj
Huset: Anpassad 1,5-plansvilla
Tomt: Hällbacken, Etapp 5

Johan Breheim och hans familj letade hus i nästan tio år innan de äntligen kunde flytta in i den efterlängtade drömvillan. Genom att kombinera bra delar från olika av Norrhusets husmodeller har de fått till en klockren kombination som passar familjen.

För Johan, Emma och parets tre barn var flexibilitet det viktiga. En öppen planlösning, stora ytor med en hemtrevlig känsla istället för kalt, stod också högt i kurs. Bra förvaring och stort garage var för familjen ett plus, men inte avgörande. Och med tio år av letande i bagaget hade de hunnit läsa på en hel del om vad de ville ha.

– När vi hörde talas om Norrhuset gick vi på många visningar och hittade de fina detaljer vi sökte. Sen har vi helt enkelt plockat ihop godbitarna till det hus vi vill ha. Vi ville också känna oss omhändertagna, som viktiga kunder istället för bara en i mängden.

”Det gick snabbt att komma i ordning och vi har verkligen längtat efter att flytta in.”

Ett kanske okonventionellt val i ett nybyggt hus var kaminen som familjen valde till. Men det bidrog till husets mysfaktor, och en lösning på övre plan gav mer boyta.

– Vi trivs toppen. Det gick snabbt att komma i ordning och vi har verkligen längtat efter att flytta in. Vi var dessutom snabba med att beställa gräs till tomten så att vi har kunnat nyttja tomten direkt. Vi är väldigt nöjda, särskilt med den specialförvaring som Norrhuset byggde under trappan till oss. Vi kan ha dammsugaren inkopplad och bara dra ut den direkt för att städa. Extra uppskattat för oss som har småbarn. Walk-in-skafferiet är mycket värt att kunna gå in i. André satte in en ventil för svalka och vi har ingen golvvärme där, så det är bra temperatur.

”Vi har haft ett jättebra samarbete och dialog med hela teamet.”

För många husbyggare är nog förseningar och strul kännas mer som regel än undantag. Och familjen Breheim fick en anledning att svettas när den beställda kaminen blev försenad från tillverkaren. Något som Norrhuset kunde råda bot när man gick in och ordnade så kaminen ändå levererades i tid. Och hela tiden kunde Johan och Emma följa processen när deras hus de så länge väntat på växte fram.

– Det blir väldigt personligt och tryggt att vara nära hela byggteamet hela vägen. Processen var otroligt smidig och med hög service. Ingenting kändes omöjligt och det var en stor trygghet för oss. Vi fick komma och titta under bygget, vara nyfikna och se vad som hände när vi ville.

Och Johan har några tips för de som ska välja hustillverkare:

– Titta på detaljlösningarna, det är där du ser skillnaderna. Till exempel lister eller konstiga tapetskarvar och sånt. Åk runt på visningar, titta på detaljfinishen och jämför. Det är i verkligheten sånt syns, inte genom att läsa och titta på skisser.