ET13922-web

Kund: Frida och Simon Johansson med familj
Huset:
Egendesignad villa
Tomt:
Hällbacken, etapp 4

Efter den klassiska resan från hyreslägenhet till bostadsrätt fick Frida och Simon äntligen tomten på Hällbacken. De hade drömt om öppna ytor och friheten att sätta sin egen touch på hemmet.

Att paret är både drivna och inredningsintresserade tvivlar nog ingen på efter ett besök hos Johanssons. Det är lätt att trivas i den egendesignade villan som är lika ljus och modern som genomtänkt.

– Vi kände oss egentligen hemma redan första kvällen, även om det stod flyttkartonger överallt. Vi bara tände kaminen och njöt av känslan, berättar Frida.

”Med Norrhuset som leverantör fick vi stora möjligheter att påverka och göra det vi ville.”

Frida och Simon jämförde olika husleverantörer och gick på flera visningar. Att det blev just Norrhuset berodde på faktorer som pris och valmöjligheter samt en bra magkänsla från första stund.

– Det var ett bra första intryck. Norrhuset kändes rejält med bra finish och vi hade hört gott om dem från flera håll. Eftersom vi ville ha möjlighet att själva designa vårt hus blev valet enkelt. Med Norrhuset som leverantör fick vi stora möjligheter att påverka och göra det vi ville. Vi fick dessutom en offert och helhetsbudget som tog höjd vilket gjorde att det inte blev några överraskningar längst vägen.

Frida konstaterar att hela byggprocessen har flutit på bra. Norrhusets fabrikschef André tog fram kostnadseffektiva lösningar och gav många bra tips längst vägen. Extra nöjda är paret med all förvaring och de inbyggda garderoberna som ger större yta.

”Hemmets hjärta är köket med fantastiskt ljusinsläpp och generösa sociala utrymmen.”

Med master bedroom i närhet till kök och vardagsrum, och övriga sovrum samt allrum i andra delen av huskroppen finns möjligheter att förändra och anpassa.

– För oss är det viktigt med ett anpassningsbart hus där vi kan ändra och uppdatera med tiden. Lekrummet kanske senare blir till ett vardagsrum och innerväggar kan byggas för att till exempel avskärma eller skapa fler rum, berättar Simon.

Allt från färgval till det originella betonggolvet och stilrena detaljer vittnar om parets inredningsintresse. Materialen är naturliga och accentfärgen grön finns i varje rum. En hage gjord i tejp är ett lekfullt inslag i det som nu är lekrum.

”För oss är det viktigt med ett anpassningsbart hus där vi kan ändra och uppdatera med tiden.”

Tomten ska få växa fram i dubbel bemärkelse. Planer finns på odlingar av olika slag, kanske kryddor. Frida och Simon vill hålla det lättskött med en bas i form av öppna ytor på gräsmatta, och förstås altanen.

– Altanen kom på plats förra sommaren och nu kan vi njuta av en kopp kaffe i morgonsolen. Frihetskänslan som husägare är fantastisk. Samtidigt finns det alltid något att göra.

 

ET13205-web

 

ET13453-web

 

ET12968-web

 

ET13533-web