Kund: Daniel Fryckman med familj
Huset: Egenritad villa på 130+33 kvm
Tomt: Sävast

Daniel Fryckman var aldrig orolig när han och sambons egenritade funkisvilla skulle byggas. Processen var fri från krångel och idag har de bara gott att säga om Norrhuset.

Med på resan har också svärfar funnits, som i sitt yrke som arkitekt hjälpte paret rita och designa ett eget hus i tydlig funkisstil med garage som sitter ihop med huset. Att de kom i kontakt med Norrhuset var resultatet av en husvisning.

– Det slutade med att vi tog in en offert. Vi tog in offerter från andra hustillverkare också, men förutom att vi fick bra kontakt direkt så låg Norrhuset riktigt bra i pris. De var helt enkelt billigast sett till det vi ville bygga.

Alla vi pratade med hade en oerhört positiv bild av Norrhuset, både kunder, kontrollansvariga och besiktningsmän”

Efter flera referenser, bland annat från Norrhusets nöjda kund Ann-Sofi Andersson som också har byggt en egenritad villa samt kontrollansvariga, var det dags att ta första steget mot det nya huset. Och valet kändes rätt direkt, speciellt då kommunikationen mellan parterna var väldigt lätt.

– Processen har varit ett levande dokument med många förändringar och sena ändringar under byggets gång. Vi har knappt haft en enda standardgrej. Norrhuset verkar ha väldigt bra standardmodeller som grund, men vi ville göra huset personligt. Trots den speciella modellen och den levande processen gick allting hur bra som helst. Man har ju blivit lite skrämd av alla byggprogram som behandlar skräckexemplen. Framförallt ville vi ha en process utan krångel. Det fick vi. Det fungerade faktiskt över förväntan och om någonting uppstod under resans gång så löstes det omgående.

”Jag jobbar mycket med entreprenader och är van vid byggprocesser. Med Norrhuset var jag aldrig orolig.”

Idag står ett personligt hus på tomten, och för samboparet var det en positiv överraskning när de klev in genom dörrarna, med hög finish, gedigna material och nätta utvändiga smygar på alla fönster som passar perfekt med husets funkisstil.

– Jag kan fortfarande ringa till dem om allting. Vi har kunnat specificera precis hur vi vill bygga och det har utförts väldigt väl. Det var klass rakt igenom. Vi var även väldigt nöjda med Norrhusets val av lokala underleverantörer, som NOAK och Bygma. Vi känner oss faktiskt stolta över att ha valt Norrhuset, säger Daniel.

Och när det gäller besiktningen?

– Vi hade inte en enda anmärkning. Då hade vi ändå medvetet valt både kontrollansvarig och besiktningsman som vi visste var oerhört noggranna i sitt arbete. Vår kontrollansvariga sa faktiskt att det var ett av de bästa utförandena som hon någonsin hade sett.