Kund: Daniel Fryckman
Huset: Egenritad villa i funkisstil på 130+33 kvm
Var: Sävast

Vilka är ni som bor i Norrhuset?

Det är jag och min sambo. Vi flyttade in i september 2016. Det kändes som helt rätt läge för oss att bygga hus. Vi fick en fin tomt i Sävast.

Vad har ni byggt, och var?
Vi har byggt en egenritad villa. Svärfar är arkitekt och har hjälpt oss att rita och designa ett alldeles eget hus i tydlig funkisstil med garage som sitter ihop med huset.

Hur fick ni först höra talas om Norrhuset?
Vi hade inte alls hört talas om dem. Vi kände mest till de större hustillverkarna. Vi kom i kontakt med Norrhuset när de hade husvisning på Hällbacken. Vi pratade på visningen och det slutade med att vi tog in en offert från Norrhuset. Vi tog in offerter från andra hustillverkare också, men förutom att vi fick bra kontakt direkt så låg Norrhuset riktigt bra i pris. De var helt enkelt billigast sett till det vi ville bygga.

Hur tänkte ni när ni skulle välja hustillverkare?
Vi frågade först referenser, bland annat Ann-Sofi Andersson som också har byggt en egenritad villa. Hon berättade att deras hus knappt hade haft en enda besiktningsanmärkning och hur hon var väldigt nöjd med hela processen. Vi pratade även med kontrollansvariga. Alla vi pratade med hade en oerhört positiv bild av Norrhuset, både kunder, kontrollansvariga och besiktningsmän. Alla rekommenderade Norrhuset varmt.

Varför blev det Norrhuset?
Framförallt var det lätt att kommunicera, det kände vi direkt. Det var en stor anledning till att vi valde Norrhuset. För oss var det extra viktigt. Processen har varit ett levande dokument med många förändringar och sena ändringar under byggets gång. Vi har knappt haft en enda standardgrej. Norrhuset verkar ha väldigt bra standardmodeller som grund, men vi ville göra huset personligt. Trots den speciella modellen och den levande processen gick allting hur bra som helst. Det var mycket tack vare en tydlig och bra kommunikation från Andrés sida samt snickarnas skicklighet. Med många hustillverkare bestämmer man allt innan. Norrhuset skötte alla extra beställningar och var väldigt noga med att återkoppla snabbt och korrekt beträffande alla påslag för extraval och ändringar.

Kan du säga något mer om processen?
Tryggt, tydligt, tillgängligt och personligt. Jag jobbar mycket med entreprenader och är van vid byggprocesser. Med Norrhuset var jag aldrig orolig. Det kändes tryggt och roligt från första början till färdig leverans. Jag måste lyfta kommunikationens betydelse igen. Vi har pratat på kvällar och helger. André svarar alltid och kan också allt. Du behöver inte prata med någon som för vidare frågor till snickare och fabrikschef.

Man har ju blivit lite skrämd av alla byggprogram som behandlar skräckexemplen. Framförallt ville vi ha en process utan krångel. Det fick vi. Det fungerade faktiskt över förväntan och om någonting uppstod under resans gång så löstes det omgående.

Vad är bäst med Norrhuset? Vad är ni mest nöjda med?
Kommunikationen, kvaliteten och yrkeskunnandet. Jag kan fortfarande ringa till dem om allting. Vi har kunnat specificera precis hur vi vill bygga och det har utförts väldigt väl. Det var klass rakt igenom. Vi visste att Norrhuset kom väl rekommenderade, men det gedigna materialvalet och den höga finishen på allting blev ändå en positiv överraskning. Ett bra exempel är de nätta utvändiga smygarna på alla fönstren som passar perfekt med husets funkisstil. Precis allting har riktigt bra finish av högsta kvalitet. Sedan hade vi hade vi Frank och Charlie som snickare på plats genom hela processen. Två snickare i ett lag. Det fungerade fantastiskt bra. Vi var även väldigt nöjda med Norrhusets val av lokala underleverantörer, som NOAK och Bygma.

Skulle du vilja rekommendera Norrhuset till andra, och i så fall varför?
Ja. Helt klart. Det kändes inte minst väldigt bra med ett och samma bygglag. Det var tydligt, tryggt och enkelt. För många kockar kan nog skapa problem. Att de jobbar i små lag och samma lag per hus tror jag verkligen är en styrka för Norrhuset. Sedan hade allting väldigt hög finish rakt igenom. Finish och materialval var till och med över än förväntat. Vi känner oss faktiskt stolta över att ha valt Norrhuset.

Hur gick besiktningen förresten?
Vi hade inte en enda anmärkning. Då hade vi ändå medvetet valt både kontrollansvarig och besiktningsman som vi visste var oerhört noggranna i sitt arbete. Vår kontrollansvariga sa faktiskt att det var ett av de bästa utförandena som hon någonsin hade sett. Det är ett väldigt gott betyg till Norrhuset. Tydligen fungerade också kommunikationen mellan Norrhuset och den kontrollansvarige lika bra som mellan oss och Norrhuset. Det kändes också tryggt.

 

norrhuset-nojda-kunder-1-web

 

norrhuset-nojda-kunder-6-web

 

norrhuset-nojda-kunder-7-web

 

norrhuset-nojda-kunder-5-web