Kund: Jonas Granström
Huset: Modell Funkis, enplansvilla, 143+27 kvm, 5 rum och kök
Tomt: Hällbacken etapp 4, Luleå

Jonas Granström med familj valde ett spännande hus med perfekt planlösning. Men familjen fick också en snabb, smidig och proffsig byggprocess ”utan svammel och krångel”, som Jonas själv uttrycker det.

Vilka är ni som bor i huset?
Vi är en familj på fyra personer.

Var bor ni?
Etapp fyra på Hällbacken. Vi flyttade in 16 november 2016.

Vilken husmodell bor ni i? Hur tänkte ni när ni valde?
Vi valde Norrhusets modell Funkis. Det huset kändes precis som vi vill ha det; ett plan för att slippa springa i trappor, stora fina ytor och mycket ljusinsläpp. Sedan var Funkis och lite annat, en spännande och speciell modell men ändå med en praktisk planlösning som var perfekt för oss. Funkis var också lagom i storlek för oss.

Varför blev det Norrhuset?
Vi var på en privat visning och kikade på en annan av Norrhusets modeller, ett vinkelhus. Men efter att ha pratat med Norrhuset och tittat närmare på deras andra modeller fastnade vi för Funkis. Sedan gick vi mycket efter rekommendationer från andra. Snabba, enkla beslut, det gick snabbt att få tag på folk och alla som hade byggt hittills var nöjda. Vi valde utifrån tomten, en hörntomt. Där fick vi allt precis som vi ville ha det placerat.

Hur upplevde ni processen?
Allting var positivt med processen, riktigt proffsigt från början till slut. Det var framförallt snabba ryck. Det var samtidigt inte så stelbent. Vid tillägg och förfrågningar så fick man ett ”Kanske” om det var kanske, sedan tittade Norrhuset på om det gick att lösa. Med andra tillverkare har jag hört att man kan få vänta i veckor, eller månader, för att få besked om ändringar och tillägg. Folk är inte nåbara och du måste ringa hit och dit. Inte mer Norrhuset  – de ger besked, kollar upp och löser det. Men som sagt, processen gick inte minst fort och smidigt utan krångel.

Något mer som ni uppskattade med Norrhuset?
Att slippa massor av olika hantverkare och montörer. Du vet vad snickarna heter. Det är en trygghet. De arbetar inte på helger utan jobbar när man ska jobba, vilket känns rätt och riktigt.

Är ni nöjda med resultatet? Hur trivs ni i huset idag?
Vi är väldigt nöjda! Vi lär oss fortfarande huset hela tiden, men det känns väldigt bra.

Skulle du vilja rekommendera Norrhuset till andra? 
Absolut! Mycket på grund av snabbheten, både under processen och så här i efterhand. Jag skrev nyligen till Norrhuset på en fredag eftermiddag om ett problem med en trädgårdslykta. jag fick återkoppling direkt och de lovade att en snickare skulle fixa det så snart som möjligt till veckan. Det känns tryggt.

Vad tycker ni att andra ska tänka på när de väljer tillverkare?
Priset är så klart viktigt för många, men det ska inte styra valet helt och hållet. Tänk efter! Hur mycket är det värt att känna dig helt trygg och säker på att du inte hamnar i något svammel, varken före, under eller efter processen? Det kan vara värt ganska mycket. Man ska dessutom bo i huset länge. Välj kvalitet, tycker jag.