Kund: Jonas Granström med familj
Huset: Enplansvilla, 143+27 kvm, 5 rum och kök
Tomt: Hällbacken etapp 4, Luleå

Jonas Granström med familj valde ett spännande hus med perfekt planlösning. Men familjen fick också en snabb, smidig och proffsig byggprocess ”utan svammel och krångel”, som Jonas själv uttrycker det.

I funkishuset på ett plan med stora fina ytor och mycket ljusinsläpp bor nu fyra personer. För familjen var det en speciell modell med praktisk planlösning som var perfekt och i lagom storlek. Efter en privatvisning där man tittade på ett annat Norrhus, ett vinkelhus, fastnade de för modellen Funkis. Rekommendationer från andra hjälpte också till för att säkra valet.

Det gick snabbt att få tag på folk och alla som hade byggt hittills var nöjda. Vi valde utifrån tomten, en hörntomt. Där fick vi allt precis som vi ville ha det placerat.

”Med andra tillverkare har jag hört att man kan få vänta i veckor, eller månader”

Det var en uppskattad process som Jonas beskriver som proffsig från början till slut. Framför allt var det snabba ryck utan att vara stelbent. De fann också en trygghet i att slippa massor av olika hantverkare och montörer, att veta vad snickarna heter.

– Vid tillägg och förfrågningar så fick man ett ”kanske” om det var kanske, sedan tittade Norrhuset på om det gick att lösa. Med andra tillverkare har jag hört att man kan få vänta i veckor, eller månader, för att få besked om ändringar och tillägg. Folk är inte nåbara och du måste ringa hit och dit. Inte med Norrhuset – de ger besked, kollar upp och löser det.

”Priset är så klart viktigt för många, men det ska inte styra valet helt och hållet. Tänk efter!”

Idag skulle Jonas rekommendera Norrhuset till andra, tack vare snabbheten under både byggprocessen och i efterhand.

Vi lär oss fortfarande huset hela tiden, men det känns väldigt bra. Jag skrev nyligen till Norrhuset på en fredag eftermiddag om ett problem med en trädgårdslykta. jag fick återkoppling direkt och de lovade att en snickare skulle fixa det så snart som möjligt till veckan. Det känns tryggt.

Om han skulle rekommendera något till andra som ska välja hustillverkare pekar Jonas på tryggheten, och att inte låta priset styra allt för mycket.

Man ska dessutom bo i huset länge. Välj kvalitet, tycker jag.