Kund: Joel Andersson

När Western Farms delägare Joel Andersson skulle välja hustillverkare blev Norrhuset det självklara valet. När vi frågade varför svarade Joel så här:

”Om det finns en sak som jag har lärt mig genom jobbet så är det följande: om du ska få saker gjort – och få dem gjort bra – så måste du välja rätt leverantör.”

Vilka är ni som bor i huset?
Det är jag och min sambo Caroline.

Var har ni byggt hus?
Vi har byggt hus i Kusån, på en vacker tomt med utsikt över älven. Det var Caroline som hittade tomten, hon är den undersökande av oss två. När vi hittade tomten kände vi båda direkt att ”Här har vi världens bästa ställe. Här ska vi bygga ett riktigt fint hus”. Och det har vi gjort.

Vad har ni byggt?
Vi valde Norrhusets modell Villa Modern men har twistat till den ordentligt. Vi tog bland annat bort bastun, lade till carport och bad om att få sovrummet och en balkongdörr mot vattnet. Som sagt en rejäl twist, men det var inga problem.

Varför blev det Norrhuset?
Vi jämförde några olika alternativ. Vi var bland annat på en visning i Luleå och tittade på Villa Modern. Vi kunde direkt känna att huset var byggt med kvalitet. Många byggare här uppe har bra kvalitet. Det som framförallt stack ut med Norrhuset var att de var jäkligt lätta att ha och göra med. Kommunikation var enkel, rak och trevlig från första början. De var inställda på att tillgodose våra önskemål och såg lösningar där andra hade sett problem. Det är någonting som jag verkligen uppskattar. Om det finns en sak som jag har lärt mig genom jobbet så är det följande: om du ska få saker gjort – och få dem gjort bra – så måste du välja rätt leverantörer och samarbetspartners. Det spelar ingen roll vad det gäller.

Hur upplevde ni processen?
Som väldigt professionell och smidig. Norrhuset tog till sig vartenda önskemål vi hade. André var så jäkla lätt person att ha och göra med. Helt otroligt. Som sagt, han och de andra snickarna löste det vi ville ha löst och byggde precis som vi ville. Sedan var allting både tydligt och enkelt, exempelvis med tillval och extra kostnader.

Är ni nöjda med resultatet? Hur trivs ni i huset idag?
Vi trivs fantastiskt bra! Huset är klimatsmart och riktigt skönt att leva i. Varje morgon jag vaknar, varje fest vi har hemma, varje söndag och varje lunch jag sitter och äter tänker jag samma sak: så jäkla skön känsla att få bo i ett hus som blev precis som vi ville ha det. Det är oslagbart.

Vad tycker ni att andra ska tänka på när de väljer tillverkare?
Det är svårt att köpa av någon som inte har samma filosofi och värderingar. Det är helt enkelt viktigt att man får en bra känsla. Ni ska också få det ni vill ha. Gör inte avkall på något utan hitta istället en leverantör som kan och faktiskt vill tillgodose era önskemål på ett smidigt sätt. Norrhuset uppfyllde allt. Och då ska man veta att jag är mycket ”outside the box”.

Villa Joel Andersson