Kund: Mats Johansson med familj
Hus: Arkitektritat fritidshus enligt egna premisser, full året-runt-standard
Tomt: Lövskär

När familjen Johansson skulle bygga egendesignat fritidshus letade de efter en tydlig och trygg leverantör som kunde tillmötesgå önskemål och ta fullt ansvar. De hittade Norrhuset.

Där det i Lövskär en gång stod ett fritidshus från 1940-talet har nu en modern, arkitektritad version tagit form. Och även om Mats Johansson och familjen bott där sommartid är huset byggt med bäst kvalitet och full året-runt-standard.

Att man valde Norrhuset som husleverantör är ”en lång historia” som började med svårigheter att få in offerter.

– Vi var klara med skisserna våren 2015 och blev lovade offerter från åtta leverantörer innan sommaren. Vi fick en, och den höll inte måttet. Under hösten fick vi tre offerter som såg bättre ut, men strax efter jul fick jag ett tips av en bekant som varmt rekommenderade Norrhuset. Jag hade aldrig hört talas om dem men det slutade med att vi tog in en ytterligare offert.

”De köpte våra önskemål till hög grad”

Flera faktorer skulle göra Norrhuset till valet familjen Johansson föll för. Som den lokala förankringen med en leverantör som finns nära till hands, yrkesskicklighet och flexibilitet. Och så det avgörande: en vilja och förmåga att ta ett helhetsansvar. Något som man hade varit ute efter, istället för att behöva ha kontakt med flera olika parter.

– Det var ett stort åtagande med rivning och bortforsling av det gamla fritidshuset, grundarbete, tillverkning och installation av det nya fritidshuset, borrning av brunn och installation av VA. Vi ville ha allting i ett paket och med en huvudsaklig ansvarig istället för flera olika underleverantörer. Norrhuset var beredda att ta ansvar för allt detta. Det kändes tryggt och professionellt. De hade även ett konkurrenskraftigt och bra pris. Andra leverantörer hade ett liknande pris, men Norrhuset kändes tryggare.

Idag är Mats mycket nöjd med både processen och resultatet. Saker som uppstått i efterhand har lösts snabbt, och även under byggets gång kunde problemen enkelt lösas, samtidigt som man har hållit deadline.

Vi var lite oroliga över att det skulle uppstå svåra frågor längs vägen, men det gjorde det inte. André hade en lösning på precis allting, utan att det tillkom kostnader för lösningar som inte var överenskomna. Valfria tillägg var tydligt specificerade och prissatta i förväg.

”Vi hade en tydlig process med Norrhuset”

Mats betonar tydligheten som en viktig faktor för varför familjen är nöjda med kontakten och arbetet med Norrhuset. Och det är också något han pekar på när han får frågan om vad han tycker att andra ska tänka på när de väljer tillverkare.

– Var tydliga med varandra och minimera alla möjligheter till missförstånd och feltolkningar. Jag fick en exakt leveransbeskrivning som vi tillsammans gick igenom. Därefter skrev jag ned en egen tolkning av hur jag uppfattade beskrivningen. Vad betyder exempelvis ” Eluttag enligt svensk standard”? Sådant är viktigt att säkerställa så du som köpare inte förväntar dig någonting som du inte kommer att få.