Kund: Mats Johansson
Huset: Arkitektritat fritidshus enligt egna premisser, full året-runt-standard
Tomt: Lövskär

När Johanssons skulle bygga egendesignat fritidshus letade de efter en tydlig och trygg leverantör som kunde tillmötesgå önskemål och ta fullt ansvar. De hittade Norrhuset.

Vad har ni byggt, och var?
Vi har byggt ett arkitektritat fritidshus enligt egna premisser. Fritidshuset står på en fastighet i Lövskär som vi har tagit över från mina föräldrar. Där stod ett befintligt fritidshus från 1940-talet som först fick rivas och forslas bort. Vi har bland annat bott i fritidshuset sommartid, men det är byggt med bäst kvalitet och full året-runt-standard.

Varför blev det Norrhuset?
Det är egentligen en lång historia. Det började med att vi hade svårt att få in offerter. Vi var klara med skisserna våren 2015 och blev lovade offerter från åtta leverantörer innan sommaren. Vi fick en, och den höll inte måttet. Under hösten fick vi tre offerter som såg bättre ut, men strax efter jul fick jag ett tips av en bekant som varmt rekommenderade Norrhuset. Jag hade aldrig hört talas om dem men det slutade med att vi tog in en ytterligare offert.

Hur valde ni? Vad var det som avgjorde?
Egentligen flera faktorer. Norrhuset var både snabba och responsiva från första kontakt. De var också väldigt flexibla och köpte våra önskemål till hög grad. Det tydde på yrkesskicklighet. Den lokala förankringen var också viktig för oss. Det kändes enklare att ha leverantören nära till hands, på plats.

Det som avgjorde var Norrhusets vilja och förmåga att ta ett helhetsansvar för allting som skulle genomföras och färdigställas. Det var ett stort åtagande med rivning och bortforsling av det gamla fritidshuset, grundarbete, tillverkning och installation av det nya fritidshuset, borrning av brunn och installation av VA. Vi ville ha allting i ett paket och med en huvudsaklig ansvarig istället för flera olika underleverantörer. Norrhuset var beredda att ta ansvar för allt detta. Det kändes tryggt och professionellt.

Något mer?
De hade även ett konkurrenskraftigt och bra pris. Andra leverantörer hade ett liknande pris, men Norrhuset kändes tryggare.

Hur upplevde ni byggprocessen?
Som väldigt professionellt skött. De sakerna som uppstod löstes under tiden och projektet höll tiden. Vi var lite oroliga över att det skulle uppstå svåra frågor längs vägen, men det gjorde det inte. André hade en lösning på precis allting, utan att det tillkom kostnader för lösningar som inte var överenskomna. Valfria tillägg var tydligt specificerade och prissatta i förväg.

Är ni nöjda med resultatet? Hur trivs ni i huset idag?
Mycket! Har det varit saker i efterhand så har det åtgärdats inom kort tid.

Skulle du vilja rekommendera dem till andra?
Det har jag redan gjort. Till många.

Vad tycker du att andra ska tänka på när de väljer tillverkare?
Det beror på vad man är ute efter. Vi fastnade för en arkitektritad skiss som vi hade beställt, så för oss var det viktigt att hitta en skicklig leverantör som kunde anpassa sig. En annan viktig sak är att vara beredd att ta hela ansvaret, med alla underleverantörer.

Något mer?
Var tydliga med varandra och minimera alla möjligheter till missförstånd och feltolkningar. Vi hade en tydlig process med Norrhuset. Jag fick en exakt leveransbeskrivning som vi tillsammans gick igenom. Därefter skrev jag ned en egen tolkning av hur jag uppfattade beskrivningen. Vad betyder exempelvis ” Eluttag enligt svensk standard”? Sådant är viktigt att säkerställa så du som köpare inte förväntar dig någonting som du inte kommer att få. Tydlighet. Där var Norrhuset verkligen bra hela vägen.

 

Johanssons fritidshus

 

Johanssons fritidshus

 

Johanssons fritidshus