Kund: Thomas Juntti med familj
Hus:
Kuben

Thomas Juntti har höga krav när det gäller det mesta och värdesätter smidighet och professionalism. När han skulle välja hustillverkare lyssnade han mycket på referenser från kunniga yrkesmänniskor inom branschen och kommunens byggavdelning.

För Thomas och hans sambo stod kvalitet högt på listan, och allt skulle funka problemfritt. Efter att ha pratat med ett antal människor i branschen och Luleå kommuns byggavdelning föll de Norrhuset och modellen Kuben, som sedan modifierades en hel del. Planen togs fram tillsammans med MAF Arkitekter.

– Vi hade möjligen kunnat fått ihop ett liknande bygge billigare, men smidighet och professionalism är verkligen viktigt för mig. Därför fick det bli Norrhuset.

”Jag har väldigt höga krav när det gäller det mesta”

Efter en smidig byggprocess utan tidsfördröjningar står nu ett öppet och lättskött kubhus på tomten. Och Thomas lyfter lyhördhet samt vikten av ett lokalt företag. Idag skulle han ”naturligtvis” rekommendera Norrhuset.

Jag är riktigt nöjd med både resultatet och processen. Det bästa med Norrhuset är att de är lyhörda och levererar det som utlovas, i rätt tid och enligt överenskommen kostnad. Allting fungerade väldigt bra med André och hans team. Sedan värdesätter jag även att det är en lokal leverantör.

”Jag är inget proffs på att bygga hus och överlåter det gärna till någon som är det”

Skulle han skicka med något till andra som husdrömmare, eller som redan tagit steget och börjat ta in offerter, pekar Thomas på att ha en leverantör som kan ta huvudansvaret. Det gör att du själv kan fokusera på annat.

– Tänk på att tid är pengar. Billigt innebär ofta mycket eget engagemang, och frustration. Det gör ingen glad.