Thomas Juntti har höga krav när det gäller det mesta och han är en person som värdesätter smidighet och professionalism. När Thomas skulle välja hustillverkare lyssnade han mycket på Norrhusets många fina referenser, dels från kunniga yrkesmänniskor inom branschen men också från kommunens byggavdelning.

 

Vilka är ni som bor i huset?
Jag, min sambo och hennes tioårige son.

Vad har ni byggt?
Vi utgick från Norrhusets modell ”Kuben”, men mycket är modifierat.

Hur fick ni först höra talas om Norrhuset?
Jag frågade ett antal människor i branschen om vem som hade ett bra rykte i Luleå med omnejd. Jag fick många bra referenser på Norrhuset, bland annat från kommunens byggavdelning.

Varför blev det Norrhuset? Hur valde ni? Vad var viktigt för er?
För oss var det viktigt med kvalitet. Vi ville också att allt skulle fungera problemfritt. Vi hade möjligen kunnat fått ihop ett liknande bygge billigare, men smidighet och professionalism är verkligen viktigt för mig. Därför fick det bli Norrhuset.

Hur valde ni modell? Vad värdesätter ni med ett hus/hem?
Jag jobbade fram modellen och planen med MAF:s arkitekter, utifrån Norrhusets modell ”Kuben”. Jag värdesätter öppenhet samt att huset är relativt lätt att sköta.

Hur upplevde ni byggprocessen?
Byggprocessen gick väldigt bra! Tiderna hölls och när någonting blev dyrare fanns det en tydlighet och en bra logik bakom.

Är ni nöjda med resultatet? Trivs ni i huset idag?
Ja, klart att vi trivs!

Något mer som ni uppskattade med Norrhuset? Vad var bäst med Norrhuset?
Jag har väldigt höga krav när det gäller det mesta och är riktigt nöjd med både resultatet och processen. Det bästa med Norrhuset är att de är lyhörda och levererar det som utlovas, i rätt tid och enligt överenskommen kostnad. Allting fungerade väldigt bra med André och hans team. Sedan värdesätter jag även att det är en lokal leverantör.

Skulle du vilja rekommendera dem till andra?
Ja, naturligtvis!

Vad tycker ni att andra ska tänka på när de väljer tillverkare?
Tänk på att tid är pengar, samt att det är mycket bättre att ha en huvudansvarig som tar hand om helheten. Billigt innebär ofta mycket eget engagemang, och frustration. Det gör ingen glad. Jag är inget proffs på att bygga hus och överlåter det gärna till någon som är det, så kan jag fokusera på det jag är bra på.

 

SAM_0452-web

 

SAM_0454-web

 

SAM_0457-web

 

SAM_0455-web