Kund: Andreas Sundvall med familj

Huset: Specialbyggd villa på 149 kvm med fristående garage
Tomt: Hällbacken, etapp 5

När Andreas Sundvall med familj skulle bygga hus hämtades inspirationen från bekanta i Helsingborg. Sedan valde de en lokal leverantör som var personliga, enkla och ”extremt kunniga”.

Vilka är ni som bor i huset?
Det är jag, min fru Ellinor och våra döttrar Ellen och Emma. Vi flyttar från ett radhus på Björkskatan så flytten är inte så stor omställning. Vi har velat bo i hus länge men nu var tiden inne. Det kändes helt rätt.

Vad har ni byggt för hus?
Vi var nere och hälsade på våra vänner i Helsingborg och blev starkt inspirerade av huset som de hade byggt. Vi kände dock att vi ville bygga med en lokal entreprenör. Vi visade ritningen på deras hus för André och frågade om han kunde bygga något liknande fast med vissa ändringar. Det gick kanonbra! Vi har bland annat tagit bort ett sovrum och gjort tvättstugan mycket större.

Var har ni byggt?
På Hällbacken, etapp 5. Vi hade tur och fick en jättefin tomt med högt läge. Vi kunde placera huset precis som vi ville, i fint söderläge med mycket ljusinsläpp.

Varför inte ett ”begagnat” hus?
Vi har funderat på äldre hus, vi har varit och titta på ett antal. Men idag är kostnaden ganska samma och du får mycket mer hus och värde för pengarna när du väljer att bygga nytt. Det blir en helt annan känsla. Nu vet vi hur huset är utan och innan, vi har fått det precis som vi vill ha det och vi vet att vi inte behöver göra några större insatser på ett bra tag. Det känns riktigt bra. 

Hur fick ni först höra talas om Norrhuset?
Vi skickade ut offertförfrågan till några olika entreprenörer. Jag har en svåger som jobbar på Arvidssons takstolar och vi gick bland annat på rekommendationer från honom. Norrhuset var en av husbyggarna som han rekommenderade varmt.

Varför blev det Norrhuset?
Vi besökte fabriken för att lära oss mer om hur de bygger och tänker och helt enkelt känna oss för. Vi har lite äldre barn och är igång med allt möjligt nästan hela tiden, så för oss var det framförallt viktigt med en smidig process. Vi valde Norrhuset för att det direkt kändes som en leverantör som vi kunde lita på, någon som tar fullt ansvar över hela processen och varje liten detalj så att vi kan ägna oss åt annat.

Hur valde ni? Vad avgjorde?
Det var uppfattningen och kontakten vi fick som avgjorde, framförallt kontakten med André. Han är extremt kunnig och vi behövde aldrig gå genom någon annan för att ställa frågor och få svar. All kommunikation var trevlig, direkt och tydlig. Det blev aldrig någon långbänk eller några otydligheter. Det gäller även funderingar från snickarnas och Andrés sida. Sedan måste jag också ge beröm till alla underentreprenörer. Alla hade stenkoll på vad som skulle göras och samarbetet verkade fungera väldigt bra.

Något mer som ni uppskattade med Norrhuset? Eller med huset.
Vi vet att det är byggt energieffektivt med rejäl kvalitet, noggrannhet och med bra isolering. Det känns viktigt att bygga för framtiden, på alla sätt. Sedan måste jag lyfta finishen. Det är kul att komma på plats och se hur ruggigt snyggt allting är, ner i minsta liten detalj. 

Skulle du vilja rekommendera dem till andra?
Absolut! Dels för processen och resultatet, men det känns också bra att ett så duktigt lokalt företag har byggt vårt hus. Det blir mer personligt. Vi vet exakt vad vi får och vem som har byggt huset som vi ska leva i. Det känns i huset. Det är ett bra kvitto på att vi har valt rätt.

Nu har ni ju knappt flyttat in, men känns det bra?
Ja! Vi fick det precis som vi vill ha det. Allrummet har högt till tak. Det ger mycket rymd och gör så att huset känns större än vad det är. Vi trivs redan.

Vad tycker ni att andra ska tänka på när de väljer tillverkare?
Var noga i förarbetet och lägg mycket tid på offertförfrågan. Specificera verkligen vad ni vill ha. Gör inte det när processen redan är igång och ni står i ett halvfärdigt hus. Många köpare går bort sig där. Fundera också på marken. Vad måste göras innan huset står klart eller ens kan börja byggas? Där går det mycket pengar. Titta på tomten, undersök den. Hur är höjdskillnaderna egentligen? Vad behöver fyllas och hur mycket kommer vi att behöva fylla? Gå inte bara efter vad ni läser på pappret.

 

Norrhuset tackar familjen Sundvall för förtroendet! På det här projektet har Morgan och Marcus varit våra huvudsakliga snickare på plats. Bra jobbat grabbar!

_DSC1104

_DSC1107