André

Fabrikschef

AndréVad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare?
– En bra kontaktperson hela skillnaden. Att köpa hus här är livets kanske viktigaste affär. Prata med någon som kan, och välj en tillverkare som du känner fullt förtroende för. På Norrhuset är det alltid jag som är kontaktperson och ytterst ansvarig genom hela processen. Jag är ingen säljare. Jag är snickare. Jag har byggt många hus, jag vet vad jag pratar om och jag tror på det vi gör och står för.

Något mer husköpare ska tänka på?
– Hus måste upplevas. Gå på visningar. Åk runt och titta på det som är byggt, prata med husägare och kolla upp att tillverkaren alltid levererar det som är lovat.

Se till att välja ett energisnålt hus. Jämför prestanda och vem som jobbar bäst med att uppfylla, och överträffa, de krav som finns.

Sedan tycker vi att ditt hus ska vara lokalproducerat, med lokalt virke som passar våra påfrestningar, och lokala hantverkare som kan förutsättningarna. Vi väljer bara lokala underleverantörer som vi känner väl och litar på fullt ut. Det vi gör är ”Norrhuset” rakt igenom. För oss handlar det om ansvar, tillit och stolthet.

Vad är bäst med Norrhuset? Som företag, arbetsgivare och hustillverkare.
– Vi känner varandra väl; som kollegor och vänner. Det är jag mån om. Alla tillför. Alla får ta plats och komma med input, ta ansvar och bli bättre i sitt hantverk. Det hänger ihop med Norrhusets hela idé: Vi ska inte vara störst. Vi ska vara bäst. När alla tycker det är roligt på jobbet och är stolta över resultatet av sitt arbete, då blir det också bra hus. Jag tror man kan känna det i huset.

Vad tycker du själv är viktigt med jobbet? Vad värdesätter du i din profession?
– Omväxlingen. Jag är van vid att vara ute och bygga själv och jag vill vara där det händer. Jag måste kunna hantverket och produktionen innan jag kräver det av någon annan. Att samtidigt ha kundkontakten innebär att jag får träffa nya människor som ska göra sitt livs största affär. Det ansvaret är också häftigt att få ha som hantverkare.

Vad är bäst med Norrhuset?
– Ja du, vad säger man där? Mycket. Vi gör det till en lätt, trygg och rolig resa för kunden. Vi har hög nivå på finish och älskar att putsa på detaljer tills huset är perfekt. Vi lägger ner mer kärlek. Så kan man nog beskriva det. Vi är väldigt noga med att säkerställa kvaliteten under tiden och gör ständiga kontroller under processen. Det märks i våra besiktningsprotokoll.

Vilket Norrhuset hade du själv valt?
– Om jag ska välja en modell så blir det nog H-200. Det är skönt att slippa trappor. Helst skulle jag dock göra ett helt eget Norrhuset och ta det bästa av alla våra modeller. Eftersom vi bygger såväl våra modeller som egenritade hus åt våra kunder så lär man sig hela tiden någonting nytt. Roliga ytor är kul, ja, men tänk på enkelhet när ni väljer hus. Hur ser garderoberna ut? Ligger tvättstugan nära klädkammaren? Har jag smart direktaccess till uteplatsen? Sitter huset ihop med garaget på ett smart sätt? Som sagt, enplansvillor är skönt och praktiskt för småbarnsfamiljen och för att slippa trappor, men om ni har en liten tomt måste ni kanske bygga på höjden. Kontakta oss så hittar vi bästa lösningen tillsammans.

 


Jonas

Snickare

JonasVad är bäst med Norrhuset? Som företag, arbetsgivare och hustillverkare.
– Framförallt att vi inte behöver tumma på kvalitet. Vi måste hela tiden tänka på att vi har ett varumärke som står för högsta möjliga standard. Det har jag personligen aldrig varit med om tidigare. Inte på riktigt. Vi lämnar aldrig ifrån oss ett hus som vi inte tycker är perfekt, som vi inte kan vara stolta över. Vi lämnar helt enkelt aldrig ifrån oss någonting som vi själva inte hade velat bo i.

Vad tycker du själv är viktigt? Vad värdesätter du i din profession?
– Vi känner varandra väl. Hela firman känns som ett enda lag. Här finns inga översittare och ingen är bättre än någon annan. Vi jobbar tillsammans och tycker om vårt arbete. Är man glad på jobbet så blir slutresultatet därefter: hus som vi kan vara stolta över. Jag uppskattar även att vi är med hela vägen och ser resultatet, från virke till färdigt hus. Vi vet var ett hus ska hamna och vem som ska ha det. Det händer ofta att kunden kommer in redan i fabriken för att ta del av processen. Det är så det ska vara.

När är jobbet som bäst? Eller vad är bäst med jobbet?
– Måndag morgon. Det kanske låter konstigt, men jag tycker om att komma tillbaka och landa i vardagen. Jag är inte stressad, och jag vet vad jag har framför sig. ännu en bra arbetsvecka.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare?
– Välj en hustillverkare där du säkert har en och samma kontaktperson under hela processen, istället för att du måste ha kontakt med flera företag och personer lite här och var. Välj en hustillverkare där du känner att kommunikationen fungerar, där du känner att du hela tiden har kontakt med någon som verkligen är kunnig och tar fullt ansvar.

Vilket Norrhuset hade du själv valt?
– Tradition 1½ . Jag gillar den modellen. Du får många kvadrat utan att bygga så stort. Det skulle jag värdesätta. Modellen lämpar sig perfekt om du har en mindre tomt men ändå vill bo rymligt.

 


Marcus

Snickare

MarkusHur kom det sig att du började jobba på Norrhuset?
– Jag hade två kompisar som jobbade här som sa att det var ett bra och gediget företag, med duktiga kollegor och bra chefer. Det stämde.

Vad är bäst med Norrhuset som företag och arbetsplats?
– God stämning och bra samarbete. Det påverkar slutprodukten. Sedan uppskattar jag att man följer processen hela vägen. Vi får större delaktighet i det vi gör. Jag har varit i fabriken och lärt mig allting där, nu är jag mer ute på plats och färdigställer någons nya hem. Omväxlingen och helheten gör att vi ständigt utvecklas. Att vi gör allting själva, från val av virke till överlämning av nyckel, gör oss till skickligare hantverkare och bäst på att bygga hus.

Vad är bäst med Norrhuset som hustillverkare?
– Att kunden har en kontaktyta genom hela processen. Det skulle jag säga är en av Norrhusets starkaste fördelar för kunden. Med André pratar de dessutom med någon som kan hantverket och huset utan och innan. Det blir inga missförstånd. Sedan är det endast två snickare på plats under hela monteringen på plats, istället för många olika ansikten som är och springer. Du kan namnet på oss, du vet vilka vi är och vad vi står för. Det tycker många känns tryggt och personligt. Enkelheten gör att vi håller byggtider och har extremt få besiktningsanmärkningar, men desto fler nöjda kunder.

Vad tycker du själv är viktigt? Vad värdesätter du med ditt yrke?
– Att få känna yrkesstolthet är viktigt för mig. Det får vi verkligen göra på Norrhuset. Gör man nånting så bra som möjligt blir man stolt och nöjd. Sedan är det helt enkelt jäkligt kul att snickra.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare? 
– Jag hade åkt runt och kollat på vad som redan är byggt, samt besökt visningar. Jag hade också hört med andra vad de tycker och tänker. Sedan väljer du en hustillverkare som kommer varmt rekommenderad, någon som gör jobbet noggrant och som du känner att du kan lita på.

Om du hade fått välja ett eget Norrhuset, vilket hade du valt?
– Kuben med vinkeltak. Det är en rejäl kåk med riktigt häftig design. Ett speciellt hus, byggt med bästa kvalitet.

 


Jacob

Snickare

JacobVad är bäst med Norrhuset som företag och arbetsplats?
– Jag får jobba med riktigt hantverk och yrkeskunnande, inte stå och gipsa ihop 14 färdiga våningar. Yrket blir levande. Samtliga på Norrhuset jobbar med eget ansvar och fullt förtroende. Vi vågar, vi samarbetar och vi gör allting tillsammans. Det gör processen effektiv och rolig på ett sätt som gynnar både oss och kunden.

Vad är bäst med Norrhuset som hustillverkare?
– Vi är alla med och bygger husen från scratch. Sedan får vi jobba riktigt noggrant för att kunna göra någons nya hem så bra som möjligt. Norrhuset tänker kvalitet före kvantitet. Det syns på våra besiktningsprotokoll, och märks på våra nöjda husägare. Sedan har vi en enkel kontakt med kunderna. Det gör processen rolig och trygg.

Vad tycker du själv är viktigt? Vad värdesätter du med ditt yrke?
– Jag får utlopp för min hantverksglädje. På Norrhuset får man sätta sin egen prägel, jobba med stor variation och utvecklas. Inte minst får vi förutsättningar att alltid göra bästa möjliga jobb och leverera med kvalitet som vi kan vara stolta över. Det är viktigt. Annars har jag kunnat jobba nån annanstans. Jag jobbar inte bara för Norrhuset. Jag jobbar för hela branschens framtid och anseende, för alla duktiga hustillverkare i Sverige.

När är jobbet som bäst?
– En varm sommardag när jag får lägga tak eller bygga en altan.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare?
– Som husköpare ska du inte behöva jaga säljare eller prata med massor av olika personer på kundtjänst. Hitta en hustillverkare där kontakten är enkel och personlig, och ansvaret tydligt. Vi märker också hur allt fler blir intresserade av miljöaspekten. Det är klokt. Fundera på vad virket kommer ifrån. Är det lokalt? Hur har det fått växa? Är det ansvarsfullt avverkat? Passar det för klimatet? Fraktas det långa avstånd med oreggade fordon? Sedan hittar ni en husmodell som verkligen passar och tilltalar er. Vi har många snygga och speciella hus, men vi har också traditionella modeller, och vi kan dessutom bygga fritt efter era önskemål. Priset är förstås en viktig aspekt för många, men kom ihåg att du nästan alltid får det du betalar för. Ett billigare hus kan bli dyrare i slutänden. Med Norrhuset får du bäst hus för pengarna, om jag får säga det själv. Får vi skriva så?

Om du hade fått välja ett eget Norrhuset, vilket hade du valt?
– Jag hade nog designat en egen enplansvilla tillsammans med vår arkitekt. Knappa 200 kvadratmetrar, ganska traditionellt. Sytt efter mig och mina behov. Inga trappor att springa i, det är viktigt.

 


Morgan

Snickare

MorganVad är bäst med Norrhuset som företag och arbetsplats?
– Vi får den extra tid som krävs för att göra allting med högsta kvalitet. Det syns också på våra besiktningsprotokoll. Du gör ditt livs viktigaste affär. Det respekterar vi. Det är bland annat därför som allt fler börjar få upp ögonen för oss. Som det ser ut nu har vi kö och väntetid på husen. Det är ett gott betyg.

Vad tycker du själv är viktigt? Vad värdesätter du med ditt yrke?
– På Norrhuset har vi väldigt stor frihet i våra roller. Här finns ingen hierarki, vi tar egna beslut och har fullt förtroende och ansvar hela vägen. Jag har bara skickliga arbetskamrater och tillsammans gör vi alltid ett bra jobb. Som hantverkare vill jag kunna sova gott på natten. Det kan man om man jobbar på Norrhuset.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare?
– Ring runt till andra som har byggt hus. Fråga dem hur det fungerade med deras hustillverkare. Många går på priset, men ta reda på hur arbetsgången har sett ut, samarbetet mellan kund och hustillverkare, om husbyggaren har varit lyhörda och effektiva osv. Som husköpare ska du gå på ett gott rykte. Därför försöker vi lämna ifrån oss hus med blanka besiktningspapper, och det gör vi nästan alltid. Sedan finns det väldigt många duktiga hustillverkare här uppe. Vi är en av dem.

Om du hade fått välja ett eget Norrhuset, vilket hade du valt?
– Jag hade valt en av våra nyaste modeller, H-200. Huset får en jättefin inramad baksida. Invändigt delas allting av på ett bra sätt. Jag hade valt att ha en flygel som renodlad sovrumsdel och den andra flygeln som vardagsrum med köket som naturlig samlingsplats i mitten. Med H-200 får du ett enplanshus med möjlighet till flexibel avdelning.

 


Charlie

Snickare

CharlieVad är bäst med Norrhuset som företag, arbetsplats och hustillverkare?
– Både kollegor och chefer. Alla är skickliga, alla har bra förståelse för processen och tror på kvalitet. Vi lämnar inte ifrån oss nånting som vi inte kan vara stolt över. Det händer inte. Vi sätter kvalitet och trygghet först. Det utmärker oss. Och det syns på våra besiktningsprotokoll.

Vad tycker du själv är viktigt? Vad värdesätter du med ditt yrke?
– Jag vill göra mitt jobb som hantverkare ordentligt på en gång och alltid ha möjlighet att alltid göra mitt bästa. Det blir roligare så, istället för att tvingas slarva och behöva gå tillbaka och rätta till fel. Vi får verkligen satsa på kvalitet. Då lär man sig också yrket och hantverket fullt ut.

Om du hade fått välja ett eget Norrhuset, vilket hade du valt?
– H-200, eller ett enplans Modern med sadeltak. Jag gillar planlösningen, inte minst för garaget som smidigt flyter samman med huset. En rymlig och praktisk kåk. En av våra mest prisvärda modeller.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare?
– Gå inte på priset, om du det är möjligt att tänka så. Du får oftast det du betalar för så var inte dumsnål. Tänk på hur länge du ska leva i ditt hus och hur mycket tid du ska spendera där. Sedan kollar ni runt. Vad har andra husköpare för erfarenheter? Gå på visningar, och åk runt och kika på hus. Då får du en bra känsla.

 


Frank

Snickare och murare

medarbetare-frankVad är bäst med Norrhuset som företag, arbetsplats och hustillverkare?
– Vi är ett litet och sammansvetsat gäng. Alla känner alla. Vi kommer bra överens och kan gå i god för varandras arbete, men vi umgås också på fritiden. Det går inte att jämföra gemenskapen med någon annan arbetsplats. Och det finns inget bättre snickarjobb. Vi arbetar med variation och bygger speciella hus. Vi ändrar oh förbättrar våra processer, får nya modeller och antar nya utmaningar hela tiden.

Vad är bäst med Norrhuset som hustillverkare?
– Ja, vad ska man säga? Det är norrländskt. Vi är ett gäng ruggigt duktiga hantverkare som bygger hus med mycket stolthet. Du kan aldrig skylla på någon annan. Vi har var och en fullt ansvar för slutresultatet och kundens nya hem.

När är jobbet som bäst? Eller vad är bäst med jobbet?
– Slutfasen är det bästa med jobbet, när vi kan se resultatet, någons nya hem som vi tillsammans har byggt och snart ska lämna över.

Om du hade fått välja ett eget Norrhuset, vilket hade du valt?
– Om jag hade fått välja någon av våra husmodeller hade jag valt Kuben. Ett rejält hus med riktigt rolig och speciell design.

Vad är viktigt att tänka på när man ska välja hustillverkare?
– Vad är gjort tidigare? Lyssna efter och gå på referenser. Det finns många duktiga hustillverkare, men det finns också många oseriösa aktörer som tänker mer på pengar än på resultatet och kunden. Lyssna, känn in, välj en modell som ni trivs med och som går att anpassa så att ni får det som ni vill ha det.